Even voorstellen…..

Mijn naam is Marcelle de la Porte, sinds kort yogadocente in Sneek in de wijk Sperkhem.

Ik ben 62 jaar. Geboren in Amsterdam ben ik op 9 jarige leeftijd verhuisd naar de Zaanstreek waar ik tot voor kort heb gewoond. Mijn man en ik wonen nu, tot ons groot plezier, in Sneek.

Ongeveer 35 jaar geleden begon ik mij te verdiepen in yoga. Met veel plezier geef ik bijna 25 jaar les waarvan een groot deel in mijn eigen studioruimte. In Zaandam had ik tot januari 2021 een middelgrote yogastudio met veel fijne mensen die wekelijks naar mij toekwamen. In deze studio werd lesgegeven door meerdere docenten. Helaas kwam covid-19, waardoor veel beperkende maatregelen werden opgelegd door de overheid. Wij werden daardoor gedwongen tot sluiting wat veel maanden ging duren. In totaal kregen we te maken met 3 sluitingen, de laatste was half december 2020. We zijn nooit meer open gegaan, onze huur was hoog en de verplichtingen werden te zwaar en er stonden geen inkomsten tegenover. We besloten om definitief in Zaandam te stoppen. Maar ja, hoe dan verder?

We besloten om ons huis te verkopen en een pand met bedrijfsruimte te zoeken, en zo kwamen we terecht in de gezellige waterstad Sneek. Hier hebben we een fijne plek gevonden om te wonen in de volksbuurt Sperkhem, waar ik in de kleinschalige studio yogalessen en workshops geef.

De lessen die ik geef zijn een wisselwerking tussen de cursisten en mijzelf. Iedere les is anders en gericht op de mensen. Heeft er iemand last van de nek en schouders? Dan gaan we daar mee aan de gang. Rugpijn? Andere klachten? Zonder dat de cursisten het weten wordt de les op hun afgestemd zodat iedereen een stuk aandacht krijgt. De lessen zijn gezellig, de bedoeling is dat het voelt als er even helemaal uit zijn, met jezelf bezig zijn en niet met anderen. Ik vertel vaak iets over de oefeningen, hoe ze toegepast kunnen worden, het effect. Maar ik vertel ook over mentale processen, want je lichaam en je geest horen bij elkaar en hebben een direct effect op elkaar. Het is een geheel. Zweverig? Nee, juist niet. Hoe fijn is het om jezelf beter te leren kennen, je lichaam te gaan voelen en je geest in verbinding te brengen met je lichaam. Zo leef je prettiger en kun je ook andere mensen leren begrijpen. Yoga is meer dan in een moeilijke houding staan. Moet je lenig zijn? Nee, helemaal niet nodig. De oefeningen worden op meer niveaus uitgelegd zodat je niet voorbij je grenzen gaat.

Vind je het leuk om op een laagdrempelige manier kennis te maken met yoga? Kom dan een proefles doen. Je bent van harte welkom. Meld je aan via: info@deyogapoort.nl of stuur een whatsapp naar 06-10808030. Meer informatie over de lestijden vind je op de pagina Lesrooster.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Scroll naar top