Even voorstellen…..

Mijn naam is Marcelle de la Porte, sinds kort yogadocente in Sneek in de wijk Sperkhem.

Ik ben 61 jaar oud. Geboren in Amsterdam ben ik in 1969 op 9 jarige leeftijd verhuisd naar de Zaanstreek waar ik tot een paar weken geleden heb gewoond. Mijn man en ik wonen sinds kort, tot ons groot plezier, in Sneek.

Ongeveer 35 jaar geleden begon ik mij te verdiepen in yoga. Met veel plezier geef ik bijna 25 jaar les waarvan een groot deel in mijn eigen studioruimte. In Zaandam had ik tot en met januari een middelgrote yogastudio met veel fijne mensen die wekelijks naar mij toekwamen. In deze studio werd lesgegeven door meerdere docenten. Helaas kwam covid-19 op waardoor veel beperkende maatregelen moesten worden genomen door de overheid en wij werden gedwongen gesloten voor veel maanden. In totaal kregen we te maken met 3 sluitingen, de laatste was half december 2020. We zijn nooit meer open gegaan, onze huur was hoog en de verplichtingen werden te zwaar en er stonden geen inkomsten tegenover. We besloten om definitief in Zaandam te stoppen. Maar ja, hoe dan verder?

We besloten om ons huis te verkopen en een pand met bedrijfsruimte te zoeken, en zo kwamen we terecht in de gezellige waterstad Sneek. Hier hebben we een fijne plek gevonden om te wonen in de volksbuurt Sperkhem, waar ik op een bescheiden manier yogalessen en workshops wil geven. De bedoeling is om met ingang van dinsdag 5 oktober te starten, nu maar duimen dat er geen gekke corona varianten zorgen voor nieuwe beperkingen.

De lessen die ik geef zijn een wisselwerking tussen de cursisten en mijzelf. Iedere les is anders en gericht op de mensen. Heeft er iemand last van de nek en schouders? Dan gaan we daar mee aan de gang. Rugpijn? Andere klachten? Zonder dat de cursisten het weten wordt de les op hun afgestemd zodat iedereen een stuk aandacht krijgt. De lessen zijn gezellig, de bedoeling is dat het voelt als er even helemaal uit zijn, met jezelf bezig zijn en niet met anderen. Ik vertel vaak iets over de oefeningen, hoe ze toegepast kunnen worden, het effect. Maar ik vertel ook over mentale processen, want je lichaam en je geest horen bij elkaar en hebben een direct effect op elkaar. Het is een geheel. Zweverig? Nee, juist niet. Hoe fijn is het om jezelf beter te leren kennen, je lichaam te gaan voelen en je geest in verbinding te brengen met je lichaam. Zo leef je prettiger en kun je ook andere mensen leren begrijpen. Yoga is meer dan in een moeilijke houding staan. Moet je lenig zijn? Nee, helemaal niet nodig. De oefeningen worden op meer niveaus uitgelegd zodat je niet voorbij je grenzen gaat.

Vind je het leuk om op een laagdrempelige manier kennis te maken met yoga? Kom dan een gratis proefles doen in de maand oktober. Je bent van harte welkom. Meld je aan via: info@deyogapoort.nl of stuur een whatsapp naar 06-10808030

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Scroll naar top