Gertrud Rijkhoff

DOCENT MINDFULNESS-YOGA

Vanuit een diep innerlijk verlangen naar een klik of herkenning dat er zoveel meer zou moeten zijn, heeft mijn pad mij naar de Yoga geleid. Of heeft de Yoga mijn pad herkend ………

Ik zocht al jaren verdieping in dit leven maar kon het niet vinden totdat ik door een toevallige ontmoeting kennis heb gemaakt met Yoga. De klik was gemaakt maar de echte verdieping kwam pas jaren later. Loslatend maar ook steeds weer aantrekkend is de Yoga al tientallen jaren in mijn leven aanwezig als een anker,  waaraan ik mij steeds weer kan vasthouden en optrekken. Want dat is het leven, één pulserende energiestroom  waarin van alles gebeurt en waar we ons aan alles vastklampen om maar overeind te blijven en niet te verdrinken.

Wilskracht, hebzucht, begeerte …. alles komt aan bod, maar ook gevoelens als angst, twijfel en verdriet. Ik had er genoeg van en zocht al jaren een weg om meer vanuit harmonie te leven, eigenlijk meer vanuit een innerlijk vertrouwen dat het goed is wat er ook gebeurt, vanuit Overgave, eigenlijk te kunnen leven vanuit de Diamant die we zijn. Het kwam op een gegeven moment zo ver dat ik dacht: “Nu laat ik alles los, ik geef mij over en ga voor een verdieping in mijn Zelfontwikkeling”. En dat is wat ik gedaan heb, al mijn zekerheden losgelaten en een 4-jarige Raja Yoga docentenopleiding gevolgd bij Śri Yogācārya Ajīta Mahārāja.

Eén van de betere dingen die ik mijzelf geschonken heb in dit leven, want Yoga is niet alleen fysiek maar het is het hele 8-voudige Yoga pad, waaronder de morele principes en idealen, onthechting,  energiebeheersing, concentratie, meditatie en contemplatie. Allemaal handvaten die je helpen op een gezonde manier, met vertrouwen en liefde voor jezelf en in een ander, in het leven te staan. De wetenschap dat je Het gereedschap in handen hebt wat nodig is om je niet meer gek te laten maken door alles wat het leven op je pad brengt.

Mijn intentie voor iedere les die ik geef is te proberen deze opgedane kennis op zo’n manier door te geven dat het jou inspireert, dat je een herkenning of klikt voelt, dat je het aanpakt en omhelst. Het werkt voor mij, het kan ook voor jou werken. Volg je pad….. herken je energiestroom.

Scroll naar top