Yogacoaching

Yogacoaching bestaat uit meerdere individuele sessies, afhankelijk van je vraag/behoefte. Het eerste gesprek is altijd een intake waarbij we bespreken welke elementen van yoga toe te passen zijn. Je krijgt na ieder gesprek een aantal oefeningen mee naar huis zodat je het geleerde meteen kunt toepassen. Ook de yogafilosofie wordt ingezet om een je beter begrip over jezelf en je omgeving te geven. Yoga is een spirituele weg van zelf-ontwikkeling om je handvatten te geven om je beter staande te kunnen houden in een maatschappij die veel prikkels geeft waarbij het soms lastig is om jezelf in balans te houden.

Yogacoaching ondersteunt bij:

 • lichamelijke problemen waarbij yoga een aanvulling kan zijn op de behandeling van een arts/therapeut (evt. in overleg met de behandelaar). Je kunt dan denken aan: houdingsproblemen, spierspanningen, stijfheid, rugproblemen, hoofdpijn, buikpijn, ademhalingsproblemen (bijv. hyperventilatie), etc.
 • mentale problemen, zoals moeite met het concentreren, chaotisch denken, onzekerheid, angsten (ondersteuning bij reguliere therapieën), slaapproblemen, burn-out, overspannenheid, etc.
 • yogahoudingen, ondersteuning als je meer wilt weten over asana’s die voor jou geschikt zijn; verdieping in houdingen
 • meditatietechnieken, uitleg en begeleiding
 • ontspanningsoefeningen, eventueel ondersteund door cd’s van de docente die je thuis kunt gebruiken

De gebruikte technieken kunnen ondersteuning bieden bij behandelingen/ therapieën van erkende behandelaars. De docente kan, indien gewenst, in overleg met deze behandelaars oefeningen aanbieden die hierop aansluiten. Marcelle is geen erkend therapeute, maar put uit jarenlang opgebouwde kennis en ervaring. Deze lessen worden niet vergoed vanuit de ziektekostenverzekering. 

Voor wie?

Deze lessen worden gegeven aan volwassenen en kinderen die ondersteuning zoeken om te “werken” aan zichzelf. Je kunt hierbij denken aan fysieke en mentale oefeningen. Zie bovenstaande punten.

Ook voor mensen die met een fysieke beperking die yogalessen willen volgen. Je zal verbaasd zijn hoeveel je kunt doen en hoe fijn het effect van de oefeningen zijn op je lichaam en je geest.

Yoga in de rolstoel: De docente kan op afspraak bij je thuis komen en samen ga je op zoek naar fijne oefeningen voor je lichaam en je geest. De spanningen in de spieren die het zitten in een stoel oplevert worden verminderd door de fijne bewegingen. Het hart wordt gestimuleerd en de organen gemasseerd. De geest leert zich te ontspannen en te genieten van de oefeningen. Voor het volgen van deze lessen is het van belang dat je zelfstandig kunt zitten en bewegen. Als je zelf uit de stoel kunt komen naar de grond, kunnen grondoefeningen aangeboden worden. (De docente tilt en draagt de leerlingen niet.)

let op: de ingang voor mensen in een rolstoel is op nummer 55.

Wat levert het op?

Je leert om contact te maken met je lichaam, je geest bewust te ontspannen en de ademhaling tot rust te brengen. Je krijgt vanuit de de diepgaande kennis van yoga dat stuk aangereikt dat bij jou past.

Een privé les yoga kan ook een opstapje zijn naar de groepslessen. Gewoon om eens te kijken hoe je lichaam en je geest reageren op de aangeboden oefeningen.

 

 

Tarieven & praktische informatie

Tarieven particulieren 

 • Eenmalige, individuele, afspraak: van max. 1,5 uur in onze studio € 65,00 (contant te betalen).
 • Na 1,5 uur kost ieder kwartier extra € 15,00.
 • Voor een externe afspraak, buiten de studio, binnen Sneek wordt een toeslag van € 10,00 berekend. Buiten de Sneek is de toeslag € 15,00 (indien de afstand niet groter is dan 15 km). Graag vooraf even overleggen.
 • Als je een factuur wilt gaan wij ervan uit dat je de afspraak kunt declareren bij een bedrijf of verzekering. In dit geval kost de coaching per bezoek  van 1,5 uur € 80,00 exclusief BTW. (Zie tarieven voor bedrijven.)
 • Denk je dat een coaching/privéles belangrijk voor je is maar kun je de bijdrage niet betalen?
  Neem contact op met Marcelle: 06-10808030.

Meerdere personen:
Een coachingsles is in principe voor 1 persoon. Wil je toch met nog een persoon een les volgen dan rekenen wij  € 20,00 extra voor de les van 1,5 uur. 

Tarieven bedrijven
Bedrijven kunnen voor hun personeel een privé les/coachingstraject aanvragen.

 • De kosten voor 1,5 uur per personeelslid kost € 80,00 exclusief BTW.
 • Voor ieder kwartier extra wordt € 15,00 in rekening gebracht.
 • Voor deze lessen ontvangt u een factuur.
 • Bedrijven kunnen een pakket aanvragen voor meerdere personeelsleden voor 10 lessen, prijzen op aanvraag.
 • Wist u dat u voor bedrijfsyoga aanspraak kunt maken op de Werkkostenregeling (WKR)? U mag dan een gedeelte van de kosten uitwisselen met het brutoloon van medewerkers. Zo wordt het voor u kosten neutraal. U mag tot 1,5 % van de fiscale loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Bedrijfsyoga valt hier ook onder.

Afzeggen/annuleren afspraak
Als je de afspraak voor privé of coachingsles wilt afzeggen,  dan kan dit alleen binnen 24 uur voorafgaand aan de afspraak geannuleerd worden, daarna wordt de volledige prijs in rekening gebracht.

Reacties van cursisten

Scroll naar boven
Scroll naar top